Nakon mirne šetnje, Dragičević pozvao okupljene građane da se raziđu

Glas Srpske
Nakon mirne šetnje, Dragičević pozvao okupljene građane da se raziđu

Banjaluka - Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida obratio se večeras okupljenim građaninma na banjalučkom Trgu Krajine da svako ko napravi bilo kakav incident nije član grupe " Pravda za Davida" i neka se MUP RS za njih pobrine, ali niko nema pravo da prijeti.

"Ja ni prije nikome nisam prijetio, ja sam otac koji 276 dana zavija, a juče su priveli mene", rekao je Davor Dragičević i dodao da su ubice njegovog sina i dalje na slobodi. "Hvala svima što su nas podržali. Ja života više nemam, meni su sve uzeli", rekao je Davor.

Davor je nakon tog obraćanja pokušao proći kroz kordon policije koja se nalazi na samom trgu, ali su ga zaustavili, nakon čega se mirno vratio i ponovio „ samo mirno i dostojanstveno".

Kolona građana je  nakon toga krenula ka Kastelu prema mjestu gdje je prije devet mjeseci pronađeno tijelo Davida Dragičevića.

Dragičević se na mjestu gdje je pronađeno tijelo njegovog sina Davida kratko obratio prisutnima, rekavši da će se vratiti prema Trgu Krajine, nakon čega će se mirno razići. Pozvao je građane da se sutra ponovo u 18 časova okupe na Trgu.

Građani i Davor su se nakon obilaska mjesta gdje je pronađen njegov sin vratili na ulaz Trg Krajine, gdje je bio prisutan i veliki broj policajaca koji nisu dozvoljavali građanima da uđu na sam trg.  Davor je ponovo pozvao okupljene da ne nasrću na policiju, da budu mirni i da ne idu na kordon, nakon čega se narod vratio i ponovo krenuo Jevrejskom ulicom, dok je jedan dio okupljenih krenuo Ulicom Veselina Masleše , tzv. gospodskom ulicom.

Nakon toga građani su se okupili ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, gdje im se Davor zahvalio na podršci i zamolio ih da se mirno raziđu. "Zamolio bih vas još samo da se raziđete mirno i dostojanstveno. Idite kućama svojim porodicama. Ljubi vas sve Davor", rekao je večeras Dragičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana