Након мирне шетње, Драгичевић позвао окупљене грађане да се разиђу

Глас Српске
Након мирне шетње, Драгичевић позвао окупљене грађане да се разиђу

Бањалука - Давор Драгичевић, отац убијеног младића Давида обратио се вечерас окупљеним грађанинма на бањалучком Тргу Крајине да свако ко направи било какав инцидент није члан групе " Правда за Давида" и нека се МУП РС за њих побрине, али нико нема право да пријети.

"Ја ни прије никоме нисам пријетио, ја сам отац који 276 дана завија, а јуче су привели мене", рекао је Давор Драгичевић и додао да су убице његовог сина и даље на слободи. "Хвала свима што су нас подржали. Ја живота више немам, мени су све узели", рекао је Давор.

Давор је након тог обраћања покушао проћи кроз кордон полиције која се налази на самом тргу, али су га зауставили, након чега се мирно вратио и поновио „ само мирно и достојанствено".

Колона грађана је  након тога кренула ка Кастелу према мјесту гдје је прије девет мјесеци пронађено тијело Давида Драгичевића.

Драгичевић се на мјесту гдје је пронађено тијело његовог сина Давида кратко обратио присутнима, рекавши да ће се вратити према Тргу Крајине, након чега ће се мирно разићи. Позвао је грађане да се сутра поново у 18 часова окупе на Тргу.

Грађани и Давор су се након обиласка мјеста гдје је пронађен његов син вратили на улаз Трг Крајине, гдје је био присутан и велики број полицајаца који нису дозвољавали грађанима да уђу на сам трг.  Давор је поново позвао окупљене да не насрћу на полицију, да буду мирни и да не иду на кордон, након чега се народ вратио и поново кренуо Јеврејском улицом, док је један дио окупљених кренуо Улицом Веселина Маслеше , тзв. господском улицом.

Након тога грађани су се окупили испред Музеја савремене умјетности РС, гдје им се Давор захвалио на подршци и замолио их да се мирно разиђу. "Замолио бих вас још само да се разиђете мирно и достојанствено. Идите кућама својим породицама. Љуби вас све Давор", рекао је вечерас Драгичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана