Isplata plata radnicima Banje Dvorovi čim padne blokada računa

Lj. A.
Isplata plata radnicima Banje Dvorovi čim padne blokada računa

Bijeljina - Direktor Banje Dvorovi Petar Vidaković izjavio je u petak da situacija u Banji nije sjajna, ali nije ni onakva kakvom je pokušavaju predstaviti predstavnici Sindikata.

Radnici Banje za ponedjeljak, 11. septembar, najavili su štrajk zbog neisplaćenih sedam plata i doprinosa, te teške finansijske situacije, zbog čega je ustanovi blokiran račun.

Vidaković kaže da je protekla ljetna sezona bila najuspješnija u proteklih 13 godina.

- Imali smo 72.453 posjetioca na bazenima i ostvarili smo prihod od 416.000 maraka, dok je prošle godine bilo 50.256, a prihod je iznosio oko 289.000 KM - rekao je Vidaković, dodavši da je ukupni dug Banje na kraju prošle godine iznosio 1,6 miliona KM.

- Mi smo imali sredstva za isplatu dvije od sedam zaostalih plata, ali nam je račun u međuvremenu blokirala Poreska uprava zbog duga od 800.000 maraka, tako da sada nismo u mogućnosti da izmirimo potraživanja radnika - rekao je direktor, dodajući da bi u ponedjeljak račun Banje trebalo da bude deblokiran.

Predsjednik Sindikata radnika Banje Zoran Ostojić istakao je da radnici istrajavaju u svojim zahtjevima da im budu isplaćene plate i uplaćeni doprinosi, zbog čega će štrajkovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana