Inspektori oduzeli lažnu adidas i pradinu robu

D. S.
Inspektori oduzeli lažnu adidas i pradinu robu

Sarajevo - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH na području Sarajeva zbog sumnje u nezakonitu prodaju, oduzeli su odjeću i obuću u vrijednosti većoj od 20.000 maraka za koju se sumnja da su falsifikati poznatih svjetskih marki.

Kako se navodi u saopštenju UIO službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Sarajevo, u nekoliko odvojenih akcija, otkrili su i trajno oduzeli veliku količinu razne robe.

- Na osnovu određenih obavještajnih informacija kontrolom na četiri lokacije u Sarajevu oduzeta je veća količina garderobe i sportske odjeće i obuće. Riječ je o robi za koju nije postojala dokumentacija o porijeklu, a sumnja se da predstavlja falsifikate poznatih svjetskih brendova kao što su "adidas", "najk", "prada" i druge - navodi se u saopštenju. Dodaje se da je u sprovedenim aktivnostima na terenu testirana i korišćena nova oprema kao što su set CT-40, ručni pejdžeri za detekciju radijacije, multitul gerber, te nova vozila "tojota hajluks" i "dačija daster".

- Ovu opremu je Upravi donirala Vlada SAD kroz Program za kontrolu izvoza i bezbjednost granica - ističe se u saopštenju UIO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana