Gajanin izabran za rektora banjalučkog Univerziteta

M. L. - D. S.
Gajanin izabran za rektora banjalučkog Univerziteta

Banjaluka - Radoslav Gajanin je jednoglasno izabran za rektora Univerziteta u Banjaluci na jučerašnjoj sjednici Senata ove visokoškolske ustanove.

Gajanin je bio i jedini prijavljeni kandidat za ovu funkciju. Za vršioca dužnosti rektora izabran je u novembru prošle godine.

Prvi čovjek banjalučkog Univerziteta nije krio zadovoljstvo zbog jednoglasne podrške i povjerenja svih 28 članova Senata.

- Podrška članova akademske zajednice je i velika odgovornost jer smo u obavezi da ispunimo aktivnosti koje smo predvidjeli u planu rada Univerziteta u naredne četiri godine. Radićemo na poboljšanju studijskih programa, informacionog sistema Univerziteta, ali i insistirati na poštovanju akademskog stila ponašanja - rekao je Gajanin i dodao da će raditi na poboljšanju uslova studiranja.

Gajanin je istakao da na banjalučkom Univerzitetu znanje stiče više od 20.000 studenata i da se u proteklom periodu značajno popravio rejting Univerziteta.

Univerzitet u Istočnom Sarajevo sutra bi trebalo da dobije rektora. U trci za ovu funkciju su sadašnji vršilac dužnosti rektora Stevo Pašalić i profesor Veljko Marić.

- Izborna sjednica Univerziteta zakazana je za sutra - kazala je predsjednica Komisije za izbor rektora Sandra Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana