Гајанин изабран за ректора бањалучког Универзитета

М. Л. - Д. С.
Гајанин изабран за ректора бањалучког Универзитета

Бањалука - Радослав Гајанин је једногласно изабран за ректора Универзитета у Бањалуци на јучерашњој сједници Сената ове високошколске установе.

Гајанин је био и једини пријављени кандидат за ову функцију. За вршиоца дужности ректора изабран је у новембру прошле године.

Први човјек бањалучког Универзитета није крио задовољство због једногласне подршке и повјерења свих 28 чланова Сената.

- Подршка чланова академске заједнице је и велика одговорност јер смо у обавези да испунимо активности које смо предвидјели у плану рада Универзитета у наредне четири године. Радићемо на побољшању студијских програма, информационог система Универзитета, али и инсистирати на поштовању академског стила понашања - рекао је Гајанин и додао да ће радити на побољшању услова студирања.

Гајанин је истакао да на бањалучком Универзитету знање стиче више од 20.000 студената и да се у протеклом периоду значајно поправио рејтинг Универзитета.

Универзитет у Источном Сарајево сутра би требало да добије ректора. У трци за ову функцију су садашњи вршилац дужности ректора Стево Пашалић и професор Вељко Марић.

- Изборна сједница Универзитета заказана је за сутра - казала је предсједница Комисије за избор ректора Сандра Ивановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана