Boračka organizacija platila 30.000 maraka

D. K.
Boračka organizacija platila 30.000 maraka

Banjaluka - Boračkoj organizaciji RS deblokiran je račun nakon što je kao žirant umjesto firme "Veteran SiM" uplatila oko 30.000 maraka za zaostale rate kredita.

Račun Boračke organizacije bio je u blokadi desetak dana, jer su na naplatu došle rate na osnovu kredita koji je podiglo preduzeće "Veteran SiM". To nisu bili prvi problemi za Boračku organizaciju zbog garancije za kredit ovom preduzeću. Zbog neredovnog vraćanja kredita Boračka organizacija je do sada platila 118.000 maraka.

- Iskreno se nadamo da će odgovorni za ovu situaciju u kojoj se našla Boračka organizacija biti procesuirani. Plašimo se da ćemo cijeli kredit morati da vratimo umjesto preduzeća "Veteran SiM" - istakao je predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije RS Duško Miletić.

Prethodno rukovodstvo Boračke organizacije sa Pantelijom Ćurguzom na čelu ugovorom od 4. avgusta 2011. godine prihvatilo je da bude jemac za kredit firmi "Veteran SiM" čiji je osnivač bijeljinska Boračka organizacija. "Veteran SiM" je osnovan kao društvo sa ograničenom odgovornošću s ciljem da zaposli određeni broj boraca i ratnih vojnih invalida. Ova firma se bavi eksploatacijom šume i preradom drveta za ogrev, a da bi nabavili neophodnu opremu podigli su oko 350.000 KM kredita.

Zbog lošeg poslovanja preduzeća teret kredita pao je na Boračku organizaciju. Niko od bivših rukovodilaca Boračke organizacije RS u petak se nije javljao na telefonske pozive.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana