Žurka na točkićima za velike i male

 Žurka na točkićima za velike i male 08.09.2018 10:29 | Anita Janković-Rečević

Banjaluka - S ciljem promocije zdravog načina života i odlične zabave “Banjalučka rolerijada” okupiće iduće subote brojne zaljubljenike u rolanje iz Srpske i regiona koji će, takmičeći se u nekoliko disciplina, pokazati šta znaju i umiju na točkićima.

Masovna žurka na rolerima trajaće više sati, a na Trgu Krajine sjatiće se roleraši svih uzrasta, od onih najmlađih, koji su tek naučili da hodaju, pa sve do onih koji su u poznim godinama odlučili da se rekreiraju na taj način. 

Organizator rolerijade, koju je podržao grad Banjaluka, jeste Škola sporta “Zvjezdica”, a njen koordinator Srboljub Vuković nada se da će centar grada biti krcat, te da će sve odisati dobrom energijom.

- Manifestacija ovog tipa biće održana prvi put u Banjaluci, a riječ je o takmičenju međunarodnog karaktera. Očekujemo više od 300 učesnika iz cijelog regiona, a dolazak su već potvrdili klubovi iz Srbije i Slovenije. Osim učesnika iz Banjaluke, doći će i zaljubljenici u rolere iz Prijedora, Mrkonjić Grada, Kneževa, ali i drugih krajeva - rekao je Vuković. 

Objasnio je da će se učesnici takmičiti u tri discipline i šest starosnih kategorija, s tim da je najmlađa kategorija do šest godina, a najstarija iznad 15. 

- Prva disciplina je spid i roleraši će voziti trku u dužini od oko 300 metara. Organizovaćemo i poligon na kojem će učesnici imati zadatak da savladaju određene prepreke, a imaćemo i disciplinu slalom. Za vrijeme takmičenja imaćemo nastupe banjalučkog Plesnog kluba “Blok” - objasnio je Vuković i dodao da su za prva tri pobjednika u svim disciplinama i kategorijama obezbijeđene diplome, medalje i nagrade sponzora.  

Istakao je da im se mogu pridružiti svi koji znaju voziti rolere, te da su za sve posjetioce ovog planetarno popularnog događaja pripremili bogat zabavni program.

- Najmlađi će imati priliku da učestvuju u brojnim tematskim radionicama, kao što su “sam svoj majstor”, u okviru koje će moći iskazati svoju kreativnost. Biće tu i trka na daljinske automobile, a imaćemo i stalke za crtanje. Najljepši crteži i pobjednici trke daljincima biće nagrađeni - rekao je Vuković.

Stariji posjetioci će, kako kaže, moći da besplatno izmjere pritisak i šećer u krvi jer će biti postavljena i terenska laboratorija, a dobra zabava očekuje i ljubitelje “pežo” automobila koji će imati priliku da testiraju ove četvorotočkaše.

- Biće to kompletno druženje za cijelu porodicu. Zanimljivo će biti i onima koji se budu takmičili, ali i onima koji dođu da navijaju. Pozivamo sve da nam se pridruže, a zainteresovani za takmičenje mogu se prijaviti elektronski, putem naše stranice skolasportazvjezdica.com/blrolerijada. Učešće je potpuno besplatno - istakao je Vuković i naveo da će prijave biti moguće i na dan rolerijade tokom registracije učesnika, koja će početi od devet časova i 30 minuta.   

Škola sporta “Zvjezdica”

Srboljub Vuković kaže da su rolerijade planetarno popularna druženja širom svijeta, te da su članovi škole “Zvjezdica” osvojili brojne medalje na raznim takmičenjima na točkićima.

- Nagrade smo osvajali na rolerijadama u Beogradu, ali i drugim gradovima i presrećni smo što takvu manifestaciju možemo organizovati i u Banjaluci - rekao je Vuković.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica