Vrtić u Kotor Varošu zbog incidenta pod stručnim nadzorom

M. L.
Vrtić u Kotor Varošu zbog incidenta pod stručnim nadzorom

Kotor Varoš - Nakon što je vaspitačica u vrtiću "Larisa Šugić" u Kotor Varošu, prema tvrdnjama roditelja, natjerala dva petogodišnjaka da goli čiste toalet jer su mokrili pored toalet šolje, Ministarstvo prosvjete i kulture RS zatražilo je od Republičkog pedagoškog zavoda da sprovede vaspitno-stručni nadzor u obdaništu.

Direktor Zavoda Predrag Damjanović rekao je juče da dopis iz Ministarstva još nije stigao na njihovu adresu.

- Čim dobijemo dopis sprovešćemo vaspitno-stručni nadzor u ovom vrtiću - rekao je Damjanović.

Incident u ovoj predškolskoj ustanovi desio se prošle sedmice, a prema riječima oca jednog od dječaka Dragana Đekanovića, vaspitačica Slavica Lujić je dječake koji su mokrili pored NjC šolje natjerala da je goli čiste zato što su je zaprljali. Đekanović i njegova supruga su za ovaj slučaj saznali kada im je sin po povratku iz vrtića ispričao kako je bio kažnjen. On je ispričao da su direktor i vaspitačica drugi dan na njihovo pitanje o ovom slučaju potvrdili sve što je dječak ispričao.

Direktor vrtića Mladen Tepić rekao je da su inspekcijske posjete dobrodošle i dodao da je započeo proceduru u vezi sa pokretanjem disciplinskog postupka u vrtiću.

- Vaspitačica je na godišnjem odmoru. Po zakonu prvo treba da pokrenemo inicijativu da bude utvrđeno da li postoji povreda radnih dužnosti i uzete izjave. Nakon toga direktor donosi rješenje ukoliko ima osnova za pokretanje disciplinskog postupka - rekao je Tepić.

Na naše pitanje da li je tačno da je vaspitačica koja je ranije suspendovana jer je galamila na mališane u vrtiću, dobila otkaz, Tepić je kazao da joj je istekao ugovor o radu.

Vaspitačica je, prema tvrdnjama roditelja, toliko galamila na djecu da oni nisu smjeli ući u vrtić kada ona radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana