Ravnopravnost polova u medijima

Agencije
Ravnopravnost polova u medijima

Derventa - Udruženje žena “Derventa” održalo je okrugli sto “Rezultati istraživanja poštovanja Zakona o ravnopravnosti polova u medijima” u okviru projekta “Ženska ljudska prava-osnaživanje žena” koji je podržan od Ekumenske inicijative žena, prenijele su agencije.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici medija, članovi  članice Opštinske komisije za ravnopravnost polova, predstavnici Savjeta učenika srednjih škola sa svojim pedagozima, OSCE- kancelarije Doboj, lokalne vlasti i Udruženja žena „Derventa”.

Član projektnog tima, Nada Dodig,  upoznala je učesnike s rezultatima istraživanja poštovanja Zakona ravnopravnosti polova u medijima, konkretno u lokalnom listu „ Derventski list„.

Zaključeno je da se u periodu u kome se vršilo istraživanje u lokalnom listu daje prostora i ženama i tako ih se afirmiše i čini vidljivijima, ali još uvijek postoji nebalansirano prisustvo žena i muškaraca.

Rodnosenzitivni jezik se koristi, ali ne uvijek, postoji dobra volja u medijskoj prezentzaciji žena, ali nije kontinuirana.

Preporuke i mišljenja upućena s okruglog stola su da je za poštovanje ravnopravnosti polova neophodno uključiti angažovanje svih predstavnika u svim segmentima društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana