Равноправност полова у медијима

Aгенције
Равноправност полова у медијима

Дервента - Удружење жена “Дервента” одржало је округли сто “Резултати истраживања поштовања Закона о равноправности полова у медијима” у оквиру пројекта “Женска људска права-оснаживање жена” који је подржан од Екуменске иницијативе жена, пренијеле су агенције.

Округлом столу су присуствовали представници медија, чланови  чланице Општинске комисије за равноправност полова, представници Савјета ученика средњих школа са својим педагозима, ОСЦЕ- канцеларије Добој, локалне власти и Удружења жена „Дервента”.

Члан пројектног тима, Нада Додиг,  упознала је учеснике с резултатима истраживања поштовања Закона равноправности полова у медијима, конкретно у локалном листу „ Дервентски лист„.

Закључено је да се у периоду у коме се вршило истраживање у локалном листу даје простора и женама и тако их се афирмише и чини видљивијима, али још увијек постоји небалансирано присуство жена и мушкараца.

Родносензитивни језик се користи, али не увијек, постоји добра воља у медијској презентзацији жена, али није континуирана.

Препоруке и мишљења упућена с округлог стола су да је за поштовање равноправности полова неопходно укључити ангажовање свих представника у свим сегментима друштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана