Прњавор рибљом чорбом жели до Гиниса

Срна
Прњавор рибљом чорбом жели до Гиниса

Прњавор - У Прњавору су у току завршне припреме за прављење највеће рибље чорбе на свијету чиме би та општина ушла у Гинисову књигу рекорда.

Чланови Организационог одбора за покушај обарања Гинисовог рекорда у припремању рибље чорбе већ су договорили све детаље ове манифестације, која ће бити одржана 9. августа.

Десет дана уочи тог датума биће уприличена и генерална проба.

Носилац овог пројекта је Туристичка организација Прњавора, а на челу Организационог одбора је Синиша Гатарић, начелник општине.

На недавном састанку су разматрани завршни детаљи за припрему рибље чорбе за Гиниса и то како извагати готов производ, а било је говора и о квалитету и узорковању, како готовог производа, тако и његових састојака.

Начелник Гатарић каже да се разговарало и о топографском изгледу цијеле манифестације, а да су задаци свих учесника у овом пројекту прецизирани и на вријеме подијељени.

"Тачно се зна ко шта треба да ради, а генерална проба кувања котлића биће уприличена 9. августа. Након тога, имаћемо још 10 дана да исправимо евентуалне недостатке", казао је Гатарић.

Сматра да ће манифестација обарања Гинисовог рекорда у припреми рибље чорбе бити велики догађај не само за Прњавор, него и за БиХ.

Манифестација ће имати хуманитарни карактер јер ће сав новац од продатих артикала у оквиру овог догађаја бити намијењен за наставак изградње дјечијег вртића "Наша радост" у Прњавору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана