Prnjavor: Načelnik Gatarić vrijeđao političke rivale

Dragana Keleč
Prnjavor: Načelnik Gatarić vrijeđao političke rivale

Prnjavor - Načelnik Prnjavora Siniša Gatarić napravio je skandal u toj opštini, kada je verbalno napao svoje političke rivale, ali i koalicione partnere koji su gostovali u emisiji "Potez" na televiziji K3.

Gatarić se nije odazvao pozivu da gostuje u emisiji, ali je odmah po njenom završetku došao u studio kako bi se verbalno obračunao sa gostima. Uvrede su pljuštale, tvrde prisutni koji su ostali zgroženi neprimjerenim ponašanjem prvog čovjeka Prnjavora.

Vlast i opozicija u Prnjavoru trebalo je da pred kamerama govore o onome što je u proteklom periodu urađeno u toj opštini, ali, kako kažu ostali gosti, Gatarić očigledno nije bio spreman za sučeljavanje.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Drago Kalabić rekao je da je to bila veoma neprijatna situacija i da ovako nešto nikada nije doživio.

- Dugo sam učesnik u raznim medijskim raspravama, ali mi se nikada nije desilo ovo što je Gatarić priredio. Predstavnici političkih partija pozvani su u gostovanje da raspravljaju na temu funkcionisanje lokalne vlasti, i da o tome stavove iznese i vlast i opozicija - priča Kalabić.

On kaže da osuđuje Gatarićevo nedolično ponašanje.

- Umjesto da je došao i lijepo razgovarao, on je pratio šta se dešava u studiju iz susjedne prostorije i očigledno nezadovoljan, po završetku emisije odlučio da se pojavi i verbalno obračuna prvo sa svojim stranačkim kolegama, a zatim i sa ostalim gostima - kazao je Kalabić dodajući da ne želi da ponovi sve Gatarićeve vulgarne izjave.

I odbornik PDP-a Skupštine opštine Prnjavor Brane Žunić kaže da je Gatarić sve vrijeme dok je trajala emisija bio u susjednoj prostoriji i pratio šta se dešava, da bi potom došao da vrijeđa goste.

- Predsjednik Skupštine opštine je rekao da Gatarić nije mogao doći u emisiju jer je imao neodložne obaveze. Međutim, on očigledno nije imao hrabrosti niti je bio spreman da pred narodom položi račune za svoje postupke - istakao je Žunić.

Prema njegovim riječima, Gatarić je uz povike: "Jesam vas nategao, jesam vas nategao", pravio izuzetno neprimjerene pokrete rukama zbog kojih ga je sramota svih prisutnih, a posebno voditelja Jelene Demonjić.

Televizija K3 ima samo jedan komentar - svi gosti bili su pozvani u emisiju, njihovo pravo je da se odazovu pozivu, ali i da to ne učine.

Ipak, ovo nije prvi put da novinarske ekipe izvještavaju o skandalima u Prnjavoru, u kojima po pravilu učestvuju oni koji bi svojim sugrađanima trebalo da budu uzor u ponašanju.

Gatarićev komentar o ovom incidentu juče nismo uspjeli da dobijemo jer se nije javljao na telefonske pozive.

Snimak

Da je Siniša Gatarić bio u studiju, potvrđuje i snimak koji je telefonom zabilježio Brane Žunić (PDP).

Za ovakvo ponašanje Žunić poručuje da nema opravdanja. Kako kaže, u pozadini svega jeste to da Gatarić nema rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana