Prijedor: Rutom Crkve brvnare do prirodnih ljepota

Agencije
Prijedor: Rutom Crkve brvnare do prirodnih ljepota

Prijedor - Rekreativna biciklistička staza "Crkve brvnare" dužine oko 90 kilometara biće otvorena u subotu promotivnom vožnjom.

Direktor Turističke organizacije Prijedora Amira Ganić kaže da je cilj ove staze promocija turističkih potencijala sela i crkava brvnara u Rakelićima, Busnovima, Marićkoj, Jelićkoj i Omarskoj kao posebnim objektima kulturno-istorijske baštine ovog kraja.

- Trasa ide i gradskim ulicama, te kategorisanim i nekategorisanim putevima, a jednim dijelom i regionalnim putem Lamovita - Omarska - Bronzani Majdan. Polazna i završna tačka je plato ispred Sportske dvorane "Mladost" u Prijedoru, a prolaziće kroz naselja Gomjenica, Miljakovci, Rakelići, Busnovi, Marićka, Gradina, Jelićka, Omarska, Donja Lamovita, Petrov Gaj, Trnopolje, Donji Garevci, Donji Orlovci i Orlovača - istakla je Ganićeva.

Naglasila je da se staza sastoji iz više kraćih dionica i da ne zahtijeva veliku fizičku spremnost, jer na njoj nema težih uspona.

- Na stazi su, pored svake crkve brvnare, postavljene kontrolne tačke sa mapama na kojima je grafički prikazan položaj kontrolne tačke na ruti - dodala je Ganićeva.

S. Ta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana