Premijerno izvedena predstava Grad pozorišta iz Gradiške: Kumovanje publici radovanje

M. V.
Premijerno izvedena predstava Grad pozorišta iz Gradiške: Kumovanje publici radovanje

Gradiška - Nova predstava Grad pozorišta iz Gradiške "Kumovanje, ludom radovanje", po tekstu Ivana Panića, a u režiji Zlatana Vidovića premijerno izvedena pred mnogobrojnom publikom u Kulturnom centru Gradiška.

Predstava "Kumovanje, ludom radovanje" rađena je po motivima drama Ivana Panića "Kume, izgori ti…" i "Deset godina poslije".

Direktor Grad pozorišta i glumac Draško Vidović istakao je da predstava govori o dva kuma, od kojih se jedan snašao u vremenu tranzicije i uspješan je biznismen, koji je školu završio "po kafanama", dok drugi je inženjer koji se nije snašao u novim sistemima  vrijednosti.

Vidović pojašnjava da je izvorna radnja priče smještena u Americi, ali da se može identifikovati u našem vremenu i okruženju.

- Predstava je društveno aktivna komedija koja govori o odnosu dva prijatelja iz djetinjstva koja dolaze u sukob jer se jedan prilagodio današnjim trendovima dok je drugi stao u vremenu i prostoru - rekao je Vidović koji je dodao da je kod publike izuzetno dobro primljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana