Posao za 300 radnika iz Srebrenice

Veljko Zeljković
Posao za 300 radnika iz Srebrenice

Srebrenica - U Potočarima kod Srebrenice započeli su radovi na adaptaciji objekata u kojima fabrika “Tapos” iz Srbije treba da pokrene proizvodnju stolica.

Fabrika bi, kako je planirano, u početku trebalo da zapošljava oko 100 radnika, te dodatnih 200 po uvođenju rada u smjenama.

Kako je saopšteno, riječ je o objektima bivšeg transportnog preduzeća “Srebrenica-prevoz” koje je opštinska administracija kupila novcem dobijenim od Vlade Srbije.

- Zahvaljujući ovoj prošlogodišnjoj pomoći, u iznosu od milion evra, kupili smo ove objekte za 850.000 evra. Ostatak novca smo planirali da uložimo u njihovu  adaptaciju, nakon čega bismo ih ustupili na korišćenje ovoj firmi koja se bavi proizvodnjom stolica - istakao je načelnik ove opštine Mladen Grujičić dodajući da je otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje bilo i ostalo jedan od prioriteta sadašnje administrativne vlasti u Srebrenici.

Zahvaljujući povoljnim cijenama i odličnom kvalitetu svojih proizvoda, firma “Tapos”, sa sjedištem u okolini Valjeva, već godinama je prisutna na prostoru zapadne Evrope.

Nekada porodična zanatska radnja, tokom posljednjih 40 godina prerasla je u ozbiljnu kompaniju koja sve svoje proizvode izvozi na zahtjevna tržišta Italije, Slovenije, Grčke, Francuske, Njemačke, Belgije, Holandije i Velike Britanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana