Porodici Alavuk potrebna naša pomoć

Porodici Alavuk potrebna naša pomoć 21.11.2017 07:42 | RTRS

Život u trošnoj kući, bez struje, vode i sanitarnog čvora- svakodnevica je višečlane porodice Alavuk iz Bijakovca kod Kozarske Dubice. Supružnici Branko i Dragica preživljavaju od nadničenja. Imaju dvoje male djece, a danas su iz bolnice donijeli i tek rođenu bebu. Svaka pomoć bi im dobro došla.

Kako je podizati djecu u memljivoj prostoriji, bez struje, vode i sanitarnog čvora, najbolje znaju Branko i Dragica. Vrijedni supružnici od nadničenja prehranjuju svoje troje djece, međutim, i sami su svjesni da je sve to jedva dovoljno.

- Neuslovno je, a nisam u mogućnosti da nešto sam poboljšam. Pomoć bi svakako dobrodošla - kaže Branko.

Kako kažu Branko i Dragica, iako teško mogu da im pruže i ono najosnovnije, osmijeh na licu četvorogodišnjeg Miloša i dvogodišnjeg Stefana njihova je najveća sreća. Porodica je prije nekoliko dana dobila i petog člana- Darka.

Najveća podrška im je Brankova majka Darinka. Iako i sama bolesna i nemoćna, ova starica pazi na unuke, dok Branko i Darinka zarađuju za "koru hljeba".

- Pomagaću im dok sam u mogućnosti koliko mogu i kako mogu - kaže Darinka.

Uz pomoć donacija dobrih ljudi, Branko je počeo da gradi kuću u koju bi smjestio porodicu. Radovi su u međuvremenu stali, jer nije imao sredstava za njihov nastavak. Najavljena je pomoć od dubičkog Centra za socijalni rad, međutim, kako bi djecu napokon smjestili pod siguran krov, i to prije zime, porodici Alavuk potrebna je naša pomoć.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica