Podrška drvopreradi, obnovi puteva i turizmu u opštini Ribnik

Srna
Podrška drvopreradi, obnovi puteva i turizmu u opštini Ribnik

Ribnik - Podrška drvoprerađivačkoj industriji, rekonstrukcija lokalnih puteva, te osmišljavanje novog projekta privredno-sportsko-turističke manifestacije u Ribniku dogovorena je na jučerašnjem sastanku ministara u Vladi RS sa čelnicima ove opštine, da bi bio podstaknut razvoj ove lokalne zajednice

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić je rekao da postoje mogućnosti za direktnu podršku ribničkim preduzećima koja se bave finalizacijom u drvopreradi.

- To će biti značajno za povećanje obima proizvodnje, vrijednosti proizvoda i izvoza, a sve u funkciji novog zapošljavanja - naglasio je Đokić i dodao da je razgovarano i o kvalitetnom snabdijevanju prerađivača šumskim i drvnim sortimentima u skladu sa njihovim potrebama.

On je dodao da je na planu boračko-invalidske zaštite data podrška daljem stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, kao i uređenju postojećih i izgradnji novih spomen-obilježja. Planirana je i izgradnja i rekonstrukcija puteva koji će spojiti udaljena područja sa centrom opštine.

Načelnik Ribnika Radenko Banjac je rekao da je na sastanku sa ministrima data podrška projektima u oblasti infrastrukture, novog zapošljavanja i rješavanja problema firme "Ribničanka", koja je u stečaju. Dodao je da će uslijediti i pomoć za izgradnju sportskog stadiona u Donjoj Previji, kao i spomen-obilježja u opštini i okolini.

- Pomenuta je i pomoć Ministarstva trgovine i turizma u vezi sa formiranjem regionalne turističke organizacije, koja će obuhvatiti Mrkonjić Grad, Drinić, Istočni Drvar, Jezero, Ribnik i Šipovo - naveo je Banjac i dodao da se očekuje otvaranje srpsko-češke firme za ekstrakciju eteričnih ulja, u kojoj bi probna proizvodnja počela krajem avgusta. Ova investicija, vrijedna oko milion evra, mogla bi u početku obezbijediti deset radnih mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana