Oko 200 đaka nije stiglo na nastavu

Dragana Keleč
Oko 200 đaka nije stiglo na nastavu

KNEŽEVO - Oko 200 đaka iz sela na području opštine Kneževo u petak nije bilo na nastavi ili su kasnili, zbog toga što prevoznik "Čivčija turs", koji ima Ugovor za prevoz učenika sa dvije kneževačke osnovne škole, nije saobraćao.

Vlasnik preduzeća "Čivčija turs" Aco Čivčija istakao je da je došlo do prekida u saobraćanju jer mu je Republička saobraćajna inspekcija oduzela dozvolu.

- Zbog raznih malverzacija kojima su se poslužila druga preduzeća, a koja imaju stare i neispravne autobuse, mi smo spriječeni da prevozimo đake i nastavnike - rekao je Čivčija.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karayić" u selu Živinice kod Kneževa Anđelko Ćelić kazao je da više od 50 đaka putuje na nastavu sa ovim prevoznikom.

- Na prvi čas nisu zakasnili samo oni đaci koje su roditelji dovezli. Mnogi uopšte nisu stigli na nastavu, jer nisu imali čime da doputuju - rekao je Ćelić i dodao da su problem oko prevoza imali i nastavnici koji dolaze na posao.

- Ako u roku od tri dana "Čivčija turs" ne nastavi da prevozi naše učenike i nastavnike, bićemo prinuđeni da prekinemo ugovor sa ovim prevoznikom - dodao je Ćelić.

Slična situacija je bila i u Osnovnoj školi "Dositej Obradović", gdje na nastavu putuje oko 150 djece iz okolnih sela.

- Učenicima, roditeljima i prosvjetnim radnicima nije bilo jasno zbog čega nema autobusa, koji ih inače redovno prevozi do škole - kazao je direktor OŠ "Dositej Obradović" Miladin Keleman.

U preduzeću "Transport" iz Kneževa, po čijem zahtjevu je inspekcija sprovela kontrolu prevoznika "Čivčija turs", kažu da ovaj prevoznik nesmetano može da vozi đake.

-  Licenca je "Čivčija tursu" oduzeta za red vožnje Banja Luka - Kneževo, ali ovaj prevoznik i dalje može da prevozi đake na području opštine Kneževo - rekao je direktor preduzeća "Transport" Vojo Bajičić.

Privredna komora

U Privrednoj komori RS, koja usklađuje i registruje redove vožnje republičkih autobuskih linija, kažu da im je poznat ovaj slučaj, ali će više informacija za javnost imati u ponedjeljak, te da preduzimaju mjere koje su u njihovoj nadležnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana