Око 200 ђака није стигло на наставу

Драгана Келеч
Око 200 ђака није стигло на наставу

КНЕЖЕВО - Око 200 ђака из села на подручју општине Кнежево у петак није било на настави или су каснили, због тога што превозник "Чивчија турс", који има Уговор за превоз ученика са двије кнежевачке основне школе, није саобраћао.

Власник предузећа "Чивчија турс" Aцо Чивчија истакао је да је дошло до прекида у саобраћању јер му је Републичка саобраћајна инспекција одузела дозволу.

- Због разних малверзација којима су се послужила друга предузећа, а која имају старе и неисправне аутобусе, ми смо спријечени да превозимо ђаке и наставнике - рекао је Чивчија.

Директор Основне школе "Вук Караyић" у селу Живинице код Кнежева Aнђелко Ћелић казао је да више од 50 ђака путује на наставу са овим превозником.

- На први час нису закаснили само они ђаци које су родитељи довезли. Многи уопште нису стигли на наставу, јер нису имали чиме да допутују - рекао је Ћелић и додао да су проблем око превоза имали и наставници који долазе на посао.

- Aко у року од три дана "Чивчија турс" не настави да превози наше ученике и наставнике, бићемо принуђени да прекинемо уговор са овим превозником - додао је Ћелић.

Слична ситуација је била и у Основној школи "Доситеј Обрадовић", гдје на наставу путује око 150 дјеце из околних села.

- Ученицима, родитељима и просвјетним радницима није било јасно због чега нема аутобуса, који их иначе редовно превози до школе - казао је директор ОШ "Доситеј Обрадовић" Миладин Келеман.

У предузећу "Транспорт" из Кнежева, по чијем захтјеву је инспекција спровела контролу превозника "Чивчија турс", кажу да овај превозник несметано може да вози ђаке.

-  Лиценца је "Чивчија турсу" одузета за ред вожње Бања Лука - Кнежево, али овај превозник и даље може да превози ђаке на подручју општине Кнежево - рекао је директор предузећа "Транспорт" Војо Бајичић.

Привредна комора

У Привредној комори РС, која усклађује и региструје редове вожње републичких аутобуских линија, кажу да им је познат овај случај, али ће више информација за јавност имати у понедјељак, те да предузимају мјере које су у њиховој надлежности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана