Novi vrtić u Foči do kraja godine

R. Đ.
Novi vrtić u Foči do kraja godine

Foča - Nakon više od pola vijeka Foča će dobiti novu zgradu vrtića “Čika Jova Zmaj”, kapaciteta 250 mjesta, u čiju izgradnju će opština uložiti dva miliona maraka kreditnih sredstava.

Time će biti riješen dugogodišnji problem neuslovnih prostorija za boravak mališana u postojećem vrtiću, te skraćena lista čekanja koja je odavno premašila broj od stotinu djece.

Na gradilištu novog objekta u fočanskom naselju Donje polje juče je izlivena ploča, a izvođač predviđa da će, ukoliko sve bude teklo prema planu, vrtić biti izgrađen do kraja godine.

- Rok za završetak je 240 radnih dana. Radovi su počeli krajem februara, ali je bilo prekida zbog snježnih padavina i podzemnih voda - naveo je rukovodilac preduzeća “Konstruktor” Boško Ivanović. U lokalnoj upravi ističu da je riječ o savremenom objektu koji će zadovoljavati sve standarde.

- Konačno ćemo dobiti novu kuću, čime će lista čekanja sigurno biti smanjena, a možda i jednom zauvijek završimo sa tom listom, s obzirom na kapacitet novog objekta - rekla je direktorica vrtića “Čika Jova Zmaj” Slađana Vladičić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana