Novi Grad: Startovao prvi maraton “Stazama Branka Ćopića” FOTO

Agencije
Novi Grad: Startovao prvi maraton “Stazama Branka Ćopića” FOTO

Novi Grad - U Novom Gradu jutros je startovao prvi maraton pod nazivom “Stazama Branka Ćopića”, koji su organizovali Atletski klub “Sloboda” i opštine Novi Grad i Krupa na Uni, prenose agencije.

U Novom Gradu je u 10 časova startovalo 25 maratonaca, a pred sobom imaju stazu dugu 42 kilometra.

Ostali učesnici trče polumaraton, a krenuli su u 11 časova iz mjesta Bejnovića kruške, tako da će preći oko 21 kilometar.

Svi učesnici trčaće do Hašana, rodnog mjesta Branka Ćopića, gdje će danas biti održana manifestacija “Ćopićevim stazama djetinjstva”.

Na startu trke u Novom Gradu načelnik te opštine Snježana Rajilić poželjela je svim učesnicima dovoljno snage da izdrže cijelu stazu.

- Izuzetno mi je drago što je Novi Grad organizator prvog maratona u Republici Srpskoj i BiH. Neka najbolji pobjede - rekla je Rajilićeva.

Predsjednik Atletskog kluba “Sloboda” Dalibor Nedimović istakao je da je prvi maraton okupio je 170 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH.

On je ocijenio da je staza izuzetno zahtjevna, ali dodao da očekuje da će atletičarima priroda biti motivacija.

Nedimović je naveo da se ideja o organizaciji maratona rodila prije tri godine kada je klub i osnovan, te izrazio nadu da će on postati tradicionalni dio manifestacije posvećene književniku Branku Ćopiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana