Нови Град: Стартовао први маратон “Стазама Бранка Ћопића” ФОТО

Агенције
Нови Град: Стартовао први маратон “Стазама Бранка Ћопића” ФОТО

Нови Град - У Новом Граду јутрос је стартовао први маратон под називом “Стазама Бранка Ћопића”, који су организовали Атлетски клуб “Слобода” и општине Нови Град и Крупа на Уни, преносе агенције.

У Новом Граду је у 10 часова стартовало 25 маратонаца, а пред собом имају стазу дугу 42 километра.

Остали учесници трче полумаратон, а кренули су у 11 часова из мјеста Бејновића крушке, тако да ће прећи око 21 километар.

Сви учесници трчаће до Хашана, родног мјеста Бранка Ћопића, гдје ће данас бити одржана манифестација “Ћопићевим стазама дјетињства”.

На старту трке у Новом Граду начелник те општине Сњежана Рајилић пожељела је свим учесницима довољно снаге да издрже цијелу стазу.

- Изузетно ми је драго што је Нови Град организатор првог маратона у Републици Српској и БиХ. Нека најбољи побједе - рекла је Рајилићева.

Предсједник Атлетског клуба “Слобода” Далибор Недимовић истакао је да је први маратон окупио је 170 учесника из Србије, Црне Горе, Хрватске, Републике Српске и Федерације БиХ.

Он је оцијенио да је стаза изузетно захтјевна, али додао да очекује да ће атлетичарима природа бити мотивација.

Недимовић је навео да се идеја о организацији маратона родила прије три године када је клуб и основан, те изразио наду да ће он постати традиционални дио манифестације посвећене књижевнику Бранку Ћопићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана