Непокретни Фочак добиће ортопедско помагало и респиратор

Непокретни Фочак добиће ортопедско помагало и респиратор 13.03.2018 12:26 | Р. Ђ.

Фоча - Александар Милутиновић (38) из Фоче, који је двије деценије непокретан и без способности говора, коначно ће добити ортопедско помагало за вертикализацију и респиратор који ће олакшати живот њему, али и његовој мајци Миланки која свакодневно брине о сину.

Александрови суграђани су у оквиру недавне хуманитарне акције, коју је покренуо фочански Центар за социјални рад, прикупили 2.000 марака, а 6.000 марака за ове намјене јуче је донирала министарка породице, омладине и спорта РС Јасмина Давидовић.

- Посебно ми је драго да смо се испред министарства и Владе РС укључили у ову акцију, поред локалне заједнице и Центра за социјални рад, и ова средства ће уз раније прикупљена бити довољна да се набаве помагала која ће му олакшати живот. Познајем ову породицу и знам колико је љубави и пожртвовања уложено - рекла је Давидовићева.

Александар је непокретан од 18. године, када је несрећним случајем тешко рањен у главу. Родитељи не смију више да користе стајалицу-дубак јер је отежао, па би могло доћи до кривљења кичме. Миланка је пресрећна због тога што је цијела РС стала уз њих.

- Никада нисам инсистирала на помоћи и данас само могу да кажем хвала свима - каже Миланка.

Захвалност ресорном министарству исказали су и из фочанског Центра за социјални рад и најавили сарадњу и на будућим пројектима и хуманитарним акцијама.

Давидовићева је јуче уручила и помоћ од 4.800 марака фочанској организацији Црвеног крста, захваљујући чему ће бити обезбијеђена помоћ социјално угроженим породицама.

- Прошле године упућен нам је захтјев од фочанског удружења "Трачак наде" којем је неопходна набавка возила за његове штићенике. Лани смо издвојили десет хиљада, а наредних дана издвојићемо још толико како би било обезбијеђено 20.000 марака, колико је неопходно - нагласила је Давидовићева.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица