Izgradnja kupališta u Rogatici u punom jeku

S. M.
Izgradnja kupališta u Rogatici u punom jeku

Rogatica - Radnici i mehanizacija "Romanija-puteva", zahvaljujući pogodnim vremenskim prilikama, uveliko rade na izgradnji gradskog kupališta u Rogatici.

- Nastavili smo tamo odakle nas je jesenas zima istjerala. Gradimo pomoćni objekat u kojem će biti smješteni zaposleni, svlačionice, ambulante, magacini i ostale prateće prostorije - rekao je šef radilišta Stevan Batinić.

Naglasio je da se trenutno grade nosači buduće zgrade, čijom će izgradnjom biti okončani ranije ugovoreni i najvećim dijelom plaćeni radovi iz prve faze izgradnje gradskog kupališta.

S obzirom na to da se prva i buduća druga faza u nekim segmentima preklapaju, sa prvom fazom će biti odrađeni i neki dijelovi druge, a ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, među kojima su na prvom mjestu obezbjeđenje izvora finansiranja, očekuje se da će do ljeta kupalište moći da primi prve kupače. 

Načelnik Rogatice Milorad Jagodić, kome je od prošle SDS-ove vlasti kupalište ostavljeno kao "vruć krompir", kaže da će se ići na dovršenje kupališta uz, neizbježno, novo zaduženje opštine, koja se već za te namjene, putem emisije obveznica, zadužila za 900.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana