Изградња купалишта у Рогатици у пуном јеку

С. М.
Изградња купалишта у Рогатици у пуном јеку

Рогатица - Радници и механизација "Романија-путева", захваљујући погодним временским приликама, увелико раде на изградњи градског купалишта у Рогатици.

- Наставили смо тамо одакле нас је јесенас зима истјерала. Градимо помоћни објекат у којем ће бити смјештени запослени, свлачионице, амбуланте, магацини и остале пратеће просторије - рекао је шеф радилишта Стеван Батинић.

Нагласио је да се тренутно граде носачи будуће зграде, чијом ће изградњом бити окончани раније уговорени и највећим дијелом плаћени радови из прве фазе изградње градског купалишта.

С обзиром на то да се прва и будућа друга фаза у неким сегментима преклапају, са првом фазом ће бити одрађени и неки дијелови друге, а ако не буде неких непредвиђених околности, међу којима су на првом мјесту обезбјеђење извора финансирања, очекује се да ће до љета купалиште моћи да прими прве купаче. 

Начелник Рогатице Милорад Јагодић, коме је од прошле СДС-ове власти купалиште остављено као "врућ кромпир", каже да ће се ићи на довршење купалишта уз, неизбјежно, ново задужење општине, која се већ за те намјене, путем емисије обвезница, задужила за 900.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана