Grade dom u rodnom mjestu čuvenog olimpijca

D. J.
Grade dom u rodnom mjestu čuvenog olimpijca

Srbac - Mještani Razboja Ljevčanskog kod Srpca dobiće do kraja ove godine društveni dom u svom selu, a posao na tom objektu, vrijedan 75.000 evra, finansiraće Vlada Srbije.

Početak izvođenja radova ozvaničio je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević, koji je rekao da će dom služiti za rad folklornog ansambla “Lijevče” iz Razboja, ali i za druge aktivnosti omladine ovog i drugih sela.

- Mladi će imati gdje da se druže i okupljaju, a posebno će izgradnja doma značiti folklornom društvu iz ovog sela, koje je moralo organizovati svoje koncerte u drugim mjestima. Pomoć u izgradnji objekta pružiće i privrednici Radoslav Babić i Stojan Zrnić iz sela, koji su nedavno pomogli i pri asfaltiranju školskog igrališta - rekao je Dragosavljević.

Ozvaničenju početka radova prisustvovao je i Tanasije Kuvalja, čuveni biciklista i automobilista, koji je porijeklom iz ovog sela, a koji je ostao upamćen kao višestruki prvak bivše Jugoslavije i učesnik Olimpijskih igara u Meksiku 1968. godine. U njegovu čast je kroz Razboj u nedjelju prvi put prošao biciklistički karavan trke “Beograd - Banjaluka”. Mještani Razboja su početak izgradnje doma i dolazak biciklista doživjeli kao istinski praznik, zbog čega su organizovali nastupe folklornih društava, takmičenja u skakanju u vreći, bacanju kamena s ramena i povlačenju konopca, turnir u malom fudbalu i “Fijakerijadu”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana