Foča: Za mašinama novih 67 radnika

R. Đ.
Foča: Za mašinama novih 67 radnika

Foča - Fabrika tekstilne industrije u fočanskom naselju Velečevo, koja posluje u sastavu preduzeća "Trend-teks" iz opštine Doboj-Jug, a u kojoj je posao dobilo 67 radnika, u petak je zvanično počela sa radom.

Fabrika će proizvoditi radnu odjeću koju će izvoziti na inostrana tržišta. Za mašinom se prvi put našla i devetnaestogodišnja Marijana Stanković.

- Imala sam tu sreću da nakon samo dvije sedmice provedene na birou dobijem ovdje zaposlenje i zaista sam prezadovoljna - istakla je Stankovićeva.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić obećao je da će Vlada obezbijediti podršku investitoru.

- To će, prije svega, biti podsticaji za zapošljavanje, tako da će za svakog zaposlenog koji ovdje radi i koji će se u toku godine zaposliti "Trend-teks" dobiti sredstva iz republičkog budžeta, a takođe ćemo pomoći i opštini Foča u nadoknadi troškova obuke i prekvalifikacije radnika - rekao je Đokić.

U kupovinu mašina investitor je uložio 250.000 KM, dok je opština Foča uložila 100.000 u obezbjeđenje i adaptaciju prostora, grijanje, te u obuku i prevoz radne snage.

- Spremni smo da ovu dinamiku investiranja zadržimo do kraja, odnosno dok ne postignemo onaj broj koji smo planirali, a to je da do kraja godine zaposlimo 250 radnika. Nova ulaganja tek predstoje, jer drugi objekat koji namjeravamo da damo na korišćenje ovoj fabrici podrazumijeva ozbiljniju adaptaciju, tako da će to biti investicija koja će vjerovatno preći milion maraka - rekao je načelnik Foče Radisav Mašić.

Vlasnik kompanije "Trend-teks" Šućko Hadžijakupović je rekao da je ovo njihova sedma fabrika u BiH i Srbiji i da ova grupacija zapošljava 1.000 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana