Dodijeljene nagrade u Prijedoru: Proizvodnja igračaka najbolja poslovna ideja

S. Ta.
Dodijeljene nagrade u Prijedoru: Proizvodnja igračaka najbolja poslovna ideja

Prijedor - Nagradu za najbolju poslovnu ideju u okviru pilot programa “Alcelerator” dobila je kreativna radionica “IN ideja”, a njihov plan je proizvodnja drvenih didaktičkih igračaka.

Projekat sprovodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, u saradnji sa Agencijom za ekonomski razvoj grada PREDA-PD, a najbolja poslovna ideja izabrana je u petak.

Za tim iz nagrađene radionice ovakvi projekti su od neprocjenjivog značaja, jer dobijaju prijeko potrebna znanja, ali i finansijsku podršku potrebnu za razvoj poslovne ideje.

- Predavanja su bila kvalitetna, kao i predavači. Usvojili smo mnoga znanja i trudili se da maksimalno iskoristimo sve pružene informacije da bismo se posvetili razvoju naše poslovne ideje - kaže Mirjana Petoš iz “IN ideje”.

Najbolji projekat dobio je i novčanu nagradu u iznosu od 3.000 KM, a uz ostala tri, i mogućnost inkubacije u posebno opremljenom prostoru Agencije za ekonomski razvoj grada PREDA-PD. Kroz pilot program prošlo je devet poslovnih ideja, od 15 koliko se prijavilo na javni poziv. Polaznici su u dva mjeseca prošli kroz intenzivnu obuku.

- Zadovoljni smo postignutim rezultatima i očekujemo da će ovakav vid podrške postati konstanta u Republici Srpskoj - rekla je rukovodilac Odjeljenja za strateško planiranje razvoja malih i srednjih preduzeća u Republičkoj agenciji za mala i srednja preduzeća Marica Berić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana