Čelinac: Smjena zamjenika ili opoziv načelnika

V. K.
Čelinac: Smjena zamjenika ili opoziv načelnika

Čelinac - Stranke koje čine novu skupštinsku većinu u Čelincu zatražile su od načelnika opštine Momčila Zeljkovića iz SNSD-a da u petak mora predložiti smjenu svog zamjenika Milana Tepića iz DNS-a ako želi da izbjegne pokretanje inicijative za opoziv.

Prvi čovjek SDS-a u Čelincu Goran Tubak izjavio je da su na sastanku sa načelnikom iznijeli zahtjeve i da od njega zavisi rasplet situacije.

- Poslali smo zahtjev za izmjenu dnevnog reda sjednice Skupštine opštine koja je zakazana za petak, u kojem tražimo razrješenje Tepića. To je prvi test saradnje sa načelnikom. Ako ne bude saglasnosti, idući korak je inicijativa za njegov opoziv - rekao je Tubak, navodeći da će u petak sve biti poznato.

Nova skupštinska većina je već objelodanila i ime kandidata za Tepićevog nasljednika, koji je bio volonter, a to je Zoran Kuzmanović iz SDS-a.

Zeljković je istakao da su neprihvatljive ucjene koje stižu iz nove većine.

- Nova većina ucjenjuje i to nije u redu. Tepić je član našeg koalicionog partnera, sa kojim smo zajedno i sada u opoziciji. Biću demokrata, poštovaću skupštinske odluke, ali za sve odluke koje budu suprotne zakonu iskoristiću ovlašćenja, osporiti ih i predati na sud. Pokušali su da me ubijede da su spremni da potpišu da neće tražiti moj opoziv ako bude zamijenjen moj zamjenik, ali ne možemo se predati bez otpora. Spremni smo i na priču o opozivu, nemam strah od naroda - rekao je Zeljković.

Skupštinsku većinu u Čelincu preuzeli su prošle sedmice SDS, PDP, NDP, SRS RS i jedan samostalni odbornik nakon što im se priključio dojučerašnji član DNS-a Dragan Vuković. Njega je, kako tvrde u DNS-u, na promjenu stranačkog dresa privoljela punica Karanfilka Mrđa, koja je šef čelinačkog PDP-a. Zbog promjena odnosa snaga, Skupština je dobila i novog predsjednika. Na to mjesto je došao Ilija Vujičić, samostalni odbornik i funkcioner PUP-a, koji je zamijenio Vidosava Kičića iz SNSD-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana