Božićima nova šansa da sačuvaju dom

K. Ć.
Božićima nova šansa da sačuvaju dom

Bratunac - Okružni sud u Bijeljini uvažio je žalbu Markice Božića iz Bratunca i donio rješenje kojim se van snage stavlja presuda Osnovnog suda Srebrenica da ova porodica mora da napusti kuću.

Predmet se vraća na ponovno odlučivanje jer su utvrđene nepravilnosti u sudskom postupku. Božić je 2004. godine kupio kuću i okućnicu od Omera Mujčića, ali ju je srebrenički sud 2010. dodijelio Rušveti Nuhanović i njenoj djeci. Božići očekuju da će Osnovni sud u Srebrenici uvažiti dokumentaciju kojom se potvrđuje da su oni, a ne Nuhanovići zakonski vlasnici imovine koju su kupili od Mujčića.

- Učinjena je velika nepravda prema nama jer Osnovni sud u Srebrenici nije uvažavao dokumentaciju kojom se potvrđuje da smo prilikom kupovine kuće ispoštovali svu zakonsku proceduru. Pravda jeste spora, ali je dostižna - uvjeren je Božić, koji je zbog borbe za kuću doživio moždani udar.

Njegova supruga Dušanka ističe da su im mnogo pomogli i sugrađani, koji su svojim tijelima spriječili sudske izvršioce da ih 1. februara ove godine izbace na ulicu.

- Nismo imali novac da plaćamo advokatske usluge i u tome su nam pomagali ljudi dobre volje. Mnogo nam je značila i medijska podrška u borbi za pravdu - rekla je Božićeva.

Nuhanovićeva je tužila Mujčića i Božića tvrdeći da je njen pokojni muž Alija kupio od Mujčića kuću. Iako nije priložila materijalne dokaze, Osnovni sud je poništio ugovor o prodaji kuće zaključen između Božića i Mujčića, te naložio da kuću preda Nuhanovićima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana