Borački dodatak za 250 supruga palih boraca

Borački dodatak za 250 supruga palih boraca 25.09.2018 15:06 | R. Mi.

Trebinje - Grad Trebinje je prva lokalna zajednica u RS u kojoj je gradska vlast obezbijedila mjesečni i godišnji dodatak za supruge poginulih boraca Vojske RS (VRS).

Više od 250 supruga poginulih boraca preuzele su juče rješenja kojima im se, u zavisnosti od toga da li su zaposlene, nezaposlene ili u penziji, dodjeljuje borački dodatak za koji je u gradskom budžetu obezbijeđeno oko 80.000 KM.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović pojasnio je da je riječ o inicijativi koju bi trebalo da slijede i ostale lokalne zajednice.

- Gradski borački dodatak primaće supruge čiji bi suprug, da je živ, dobijao godišnji republički dodatak i one supruge čiji bi suprug, da je živ i da ispunjava godine starosti, dobijao mjesečni republički dodatak - naveo je Petrović.

- Njegova prosječna visina je 450 KM, što je do 50 odsto od mjesečnog boračkog dodatka na republičkom nivou, dok će godišnji borački dodatak biti isplaćen jednokratno - naveo je Petrović. 

Ljiljana Marušić, supruga palog borca, zahvalila je gradonačelniku i Gradskoj upravi što su se sjetili i ovih porodica, što do sada niko nije uradio.

- Naših umrlih muževa, koji su dio svog života ostavili na ratištima i tamo gdje je građena Srpska, do sada se niko nije sjetio. Gradonačelnik i njegovi saradnici su stali uz nas i daju nam šansu da ostvarimo ono što nam pripada - poručila je ona.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica