Bijeljina: Izgradnja vodovoda i kanalizacije prioritet

Lj. A.
Bijeljina: Izgradnja vodovoda i kanalizacije prioritet

Bijeljina - Bijeljinsko preduzeće "Vodovod i kanalizacija" uspješno je završilo prošlu godinu, a ni za ovu ne manjka planova, među kojima su izgradnja kanalizacije i proširenje vodovodne mreže prioritet.

- Lani smo radili na proširenju južnog vodoprstena u Semberiji pored sela Modran, a pristupili smo i izradi dokumentacije za druga naseljena mjesta u tom rejonu - rekao je direktor ovog bijeljinskog preduzeća Predrag Perković i dodao da je planirana i izgradnja vodovodne mreže u jugozapadnom dijelu Semberije. Dodao je da izgradnja kanalizacione mreže ide predviđenom dinamikom.

- Ti poslovi moraju biti obavljeni, da bismo u januaru 2019. godine zaokružili tu cjelinu u okviru prve etape. Želimo i da proširimo vodovodnu mrežu - rekao je Perković.

Usluge "Vodovoda" u Bijeljini koristi oko 100.000 građana. Problem predstavljaju pojedina sela koja se još  snabdijevaju vodom sa arteških bunara, koja, kako ističu stručnjaci, nije bakteriološki ispravna.

Prema riječima tehničkog direktora u bijeljinskom vodovodu Ivane Stanišić, cilj je da do svakog domaćinstva stigne hemijski i bakteriološki ispravna voda.

- Ne možemo reći da svaki bunar na području grada posjeduje neispravnu vodu za piće, ali je kontrola te vode obavezna i to stanovnici moraju da znaju, posebno oni koji žive u sjevernom dijelu grada koji je u Evropi poznat po žarištu endemske nefropatije - rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana