Бањац иступио из посланичког Клуба СДС-а

Срна
Бањац иступио из посланичког Клуба СДС-а
Бањац иступио из посланичког Клуба СДС-а

Бањалука - Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац изјавио је данас у Бањалуци да иступа из посланичког Клуба СДС - СРС Републике Српске.

Бањац је навео да би данас у Народној скупштини Републике Српске требало да буде формирана посланичка група коју ће, осим њега, чинити Ненад Стевандић и Славко Дуњић.

"До краја овог мјесеца требало би да од наше групе буде формиран нови посланички клуб у Народној скупштини Републике Српске, а име посланика који ће нам се придружити накнадно ћемо саопштити. Нови посланички клуб зваће се слободни демократски српски клуб", рекао је Бањац новинарима.

Коментаришући медијске наводе да ће се прикључити посланичком Клубу ДНС-а, Бањац је истакао да ће о својој политичкој каријери одлучити након љетне скупштинске паузе, односно у септембру или октобру.

"Могуће је да прекинем политичку каријеру или да политички ангажман наставим у некој другој или новој политичкој партији", додао је Бањац.

Он је нагласио да ће се нова посланичка група о актима Владе Републике Српске, које предложи Народној скупштини Републике Српске, изјашњавати у односу на њихов значај и квалитет.

Бањац је напоменуо да је јуче поднио оставку на функцију предсједника Општинског одбора СДС-а Козарска Дубица, а данас на чланство у Главном одбору СДС-а.

"О разлозима нећу посебно говорити, осим да је огроман јаз који имам са предсједником СДС-а Младеном Босићем", закључио је Бањац.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана