Banjac istupio iz poslaničkog Kluba SDS-a

Srna
Banjac istupio iz poslaničkog Kluba SDS-a

Banjaluka - Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac izjavio je danas u Banjaluci da istupa iz poslaničkog Kluba SDS - SRS Republike Srpske.

Banjac je naveo da bi danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske trebalo da bude formirana poslanička grupa koju će, osim njega, činiti Nenad Stevandić i Slavko Dunjić.

"Do kraja ovog mjeseca trebalo bi da od naše grupe bude formiran novi poslanički klub u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a ime poslanika koji će nam se pridružiti naknadno ćemo saopštiti. Novi poslanički klub zvaće se slobodni demokratski srpski klub", rekao je Banjac novinarima.

Komentarišući medijske navode da će se priključiti poslaničkom Klubu DNS-a, Banjac je istakao da će o svojoj političkoj karijeri odlučiti nakon ljetne skupštinske pauze, odnosno u septembru ili oktobru.

"Moguće je da prekinem političku karijeru ili da politički angažman nastavim u nekoj drugoj ili novoj političkoj partiji", dodao je Banjac.

On je naglasio da će se nova poslanička grupa o aktima Vlade Republike Srpske, koje predloži Narodnoj skupštini Republike Srpske, izjašnjavati u odnosu na njihov značaj i kvalitet.

Banjac je napomenuo da je juče podnio ostavku na funkciju predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Kozarska Dubica, a danas na članstvo u Glavnom odboru SDS-a.

"O razlozima neću posebno govoriti, osim da je ogroman jaz koji imam sa predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem", zaključio je Banjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana