Врућине повећале број пацијената

В. П.
Врућине повећале број пацијената

Бањалука - Необично високе температуре ваздуха за ово доба године које су претходних дана захватиле град повећале су број пацијената у Служби хитне помоћи.

Потврдила је то начелник Службе хитне медицинске помоћи Нада Бањац и додала да су грађани који су тражили љекарску помоћ имали симптоме колапса, кризе свијести, гушења, отежаног дисања, слабе концентрације и повреда.

- У највећем броју случајева радило се о хроничним болесницима којима се препоручује да не излазе вани док су високе температуре ваздуха - рекла је Бањац.

Нагласила је да треба редовно да користе своју терапију.

- Исто тако важно је да уносе довољно текућине у организам и да им је исхрана лагана. Ако се појаве тегобе, треба да се јаве породичном љекару, а у случају акутних стања могу се обратити Служби хитне медицинске помоћи - нагласила је Бањац.

У граду је претходних дана забиљежен температурни рекорд за ово доба године. Са измјерених 40,2 степена Целзијуса Бањалука је у четвртак била један од најтоплијих градова у Европи.

Прије тога, најтоплији септембар у нашем граду био је 2008. године када је 7. септембра измјерено 38,3 степена Целзијуса.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана