Vrućine povećale broj pacijenata

V. P.
Vrućine povećale broj pacijenata

Banjaluka - Neobično visoke temperature vazduha za ovo doba godine koje su prethodnih dana zahvatile grad povećale su broj pacijenata u Službi hitne pomoći.

Potvrdila je to načelnik Službe hitne medicinske pomoći Nada Banjac i dodala da su građani koji su tražili ljekarsku pomoć imali simptome kolapsa, krize svijesti, gušenja, otežanog disanja, slabe koncentracije i povreda.

- U najvećem broju slučajeva radilo se o hroničnim bolesnicima kojima se preporučuje da ne izlaze vani dok su visoke temperature vazduha - rekla je Banjac.

Naglasila je da treba redovno da koriste svoju terapiju.

- Isto tako važno je da unose dovoljno tekućine u organizam i da im je ishrana lagana. Ako se pojave tegobe, treba da se jave porodičnom ljekaru, a u slučaju akutnih stanja mogu se obratiti Službi hitne medicinske pomoći - naglasila je Banjac.

U gradu je prethodnih dana zabilježen temperaturni rekord za ovo doba godine. Sa izmjerenih 40,2 stepena Celzijusa Banjaluka je u četvrtak bila jedan od najtoplijih gradova u Evropi.

Prije toga, najtopliji septembar u našem gradu bio je 2008. godine kada je 7. septembra izmjereno 38,3 stepena Celzijusa.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana