Уточиште за храбра срца ниче у бањалучком насељу Обилићево

М. Л.
Уточиште за храбра срца ниче у бањалучком насељу Обилићево

Бањалука - Центар за превенцију развојних тешкоћа "За мајку и дијете" биће изграђен у бањалучком насељу Обилићево, рекла је предсједница Удружења грађана Центар за едукацију "Твоја ријеч" Оливера Ратковић.

Она је истакла да је Скупштина града донијела одлуку о преносу својине са града Бањалука на РС над земљиштем на којем ће бити изграђен центар. Ратковићева је нагласила да тачан датум градње центра још није познат, а дуготрајне законске процедуре додатно отежавају почетак радова.

- Потребно је сада да Влада РС додијели земљиште удружењу да бисмо завршили документацију, добили грађевинску дозволу и расписали тендер. Међутим, до градње имамо још много посла, а с обзиром на то да је сезона годишњих одмора, бојим се да ће ова процедура потрајати још неколико мјесеци - рекла је Ратковићева.

Додала је да је према одлуци градске Скупштине планирано да центар буде изграђен на земљишту у близини Основне школе "Петар Петровић Његош".

Ратковићева подсјећа да је ово први овакав центар у региону те да је планирано да то буде права адреса за сву дјецу из РС која одрастају са потешкоћама у развоју и њихове родитеље. Они ће у центру добити пријатеље, дијагнозу, подршку, помоћ и континуираног партнера за упоран и ефикасан рад на превазилажењу свих изазова у развоју дјеце.

За изградњу овог центра на донаторској вечери "С љубављу храбрим срцима", која је у децембру прошле године одржана у Бањалуци, под покровитељством предсједника РС Милорада Додика, прикупљен је више од 1,31 милион марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана