Укрстили кулинарско и туристичко умијеће

Ј. П.
Укрстили кулинарско и туристичко умијеће

Бањалука - Будући кувари, посластичари, конобари и туристички техничари из Србије, БиХ, Словеније, Црне Горе, Македоније и Хрватске одмјерили су снаге на гастрономско-туристичком сусрету ГАТУС 2016, којем је од петка домаћин бањалучка Угоститељско-трговинско-туристичка школа.

Вођа такмичења у гастро категорији и професор школе домаћина Предраг Тошић рекао је да је циљ овог такмичења дружење и преношење знања.

- Такмичили смо се у припреми јела по наруyби, припреми десерта, конобарском умијећу у прављењу коктела и постављању стола те презентацији туристичке дестинације, у којој су се такмичили туристички техничари. Стручни жири је прије оцјењивања обилазио процес прављења јела и давао корисне савјете ученицима. Било је такмичара из Марибора, Новог Места, Опатије, Пореча, Осијека, Београда, Врњачке Бање, Никшића, Београда, Херцег Новог...  - рекао је Тошић.

Такмичар из Словеније Миха Демшар каже да су задовољни својим учешћем.

- Ово је дивно искуство. Стекли смо нова знања и познанства. Припремали смо десерт са крушком и преливом од вина и цимета, а главно јело било је пилетина у ролату са марелицама - рекао је Демшар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана