Ученици падају на испиту хуманости

Ј. Ц.
Ученици падају на испиту хуманости

Бањалука - Матуранти Угоститељско-трговинско-туристичке школе јуче су у Заводу за трансфузију РС даровали осам доза драгоцјене течности, а ђаци Пољопривредне школе једну дозу више.

Снијег, хладно вријеме или неки други разлог утицали су на то да се на прсте могу избројати они који су одлучили да буду дио ове хумане мисије. Ако се добровољно давање крви назове тестом хуманости, онда се може рећи да, за сада, гимназијалци заслужују највишу оцјену.

Прољећну акцију даривања крви средњошколаца почели су матуранти Гимназије, који су 16. фебруара даровали 64 дозе драгоцјене течности. Акцији се одазвало чак 140 њих, али из здравствених разлога нису сви могли да дају крв.

Акција је настављена 26. фебруара, када су ђаци Школе ученика у привреди даровали 15 доза крви. За исти дан је била најављена акција у којој је требало да учествују матуранти Технолошке школе, али је одгођена јер се нико није одазвао. Директор Технолошке школе Дејан Чутура рекао је да ће неодазивање матураната на акцију бити једна од тема наредног Наставничког вијећа.

Ова акција се наставља 8. марта, када би хуманост требало да покажу ученици Грађевинске школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана