У обнову споменика улажу 50.000 КМ

С. А.
У обнову споменика улажу 50.000 КМ

Бањалука - Седам споменика и спомен-обиљежја из ослободилачко-отаџбинских ратова биће обновљено током ове године за шта ће из градске касе бити издвојено 50.000 марака.

Из Градске управе кажу да је обнова споменика погинулим борцима планирана у мјесним заједницама Кола, Борковићи, Мотике и Поткозарје.

- Предвиђена је и санација споменика и спомен-плоче борцима из Другог свјетског рата у Верићима те спомен-плоче у  Бронзаном Мајдану - казали су у Градској управи.

Додају да ће обнова споменика почети након избора извођача радова.

- Поступак јавне набавке је у току и чим буде завршен очекујемо да радови почну - казали у Градској управи.

Према њиховим ријечима ове године планирана је изградња спомен-обиљежја погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата у мјесној заједници Драгочај.

- Изградњу овог споменика финансираће Мјесни одбор борачке организације ове мјесне заједнице који је и покретач идеје - казали су у Градској управи и додали да у 2015. години није планирана изградња нових споменика који ће бити финансирани из буџета.

Обнове споменика и спомен-обиљежја у граду током прошле године није било.

- За санацију споменика лани је било предвиђено 50.000 КМ али због поништавања поступка јавних набавки обнова није урађена - објаснили су у Градској управи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана