Škola na Starčevici dobija nove učionice

Agencije
Škola na Starčevici dobija nove učionice

Banjaluka - Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević odobrio je proširenje objekta Osnovne škole "Branko Radičević" u naselju Starčevica, jer ova obrazovna ustanova nema dovoljno prostora da primi sve đake.

O ovom problemu razgovarali su Malešević i direktor škole Darija Mićić te predstavnici Savjeta roditelja i načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragana Banjca.

- Kontinuirano ulažemo u poboljšanje uslova rada u svim osnovnim školama u Srpskoj i u skladu sa prioritetima. Pitanje dogradnje ove škole je jedno od prioritetnijih u ovom trenutku i kao takvo će biti predstavljeno Vladi kod razmatranja novog budžeta - rekao je Malešević i ocijenio da će novi prostor OŠ "Branko Radičević" doprinijeti kvalitetnijoj nastavi.

Dogradnja je prvi korak ka rješenju velikog problema sa gužvom u školi u koju ide čak 1.750 đaka iz tri banjalučka naselja.  Zbog velike gužve i manjka učionica neki đaci su na nastavi ostajali čak i do 19.30 časova.

Godinama se u školu "Branko Radičević" upisuje u prosjeku 220 prvačića, što je najviše u cijeloj Republici Srpskoj, a ova ustanova ima 26 učionica i dva kabineta za informatiku i tehničko.

Roditelji i prosvjetari nadaju se da bi nove učionica mogle biti spremne već od sljedeće školske godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana