Школа на Старчевици добија нове учионице

Агенције
Школа на Старчевици добија нове учионице

Бањалука - Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић одобрио је проширење објекта Основне школе "Бранко Радичевић" у насељу Старчевица, јер ова образовна установа нема довољно простора да прими све ђаке.

О овом проблему разговарали су Малешевић и директор школе Дарија Мићић те представници Савјета родитеља и начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драгана Бањца.

- Континуирано улажемо у побољшање услова рада у свим основним школама у Српској и у складу са приоритетима. Питање доградње ове школе је једно од приоритетнијих у овом тренутку и као такво ће бити представљено Влади код разматрања новог буџета - рекао је Малешевић и оцијенио да ће нови простор ОШ "Бранко Радичевић" допринијети квалитетнијој настави.

Доградња је први корак ка рјешењу великог проблема са гужвом у школи у коју иде чак 1.750 ђака из три бањалучка насеља.  Због велике гужве и мањка учионица неки ђаци су на настави остајали чак и до 19.30 часова.

Годинама се у школу "Бранко Радичевић" уписује у просјеку 220 првачића, што је највише у цијелој Републици Српској, а ова установа има 26 учионица и два кабинета за информатику и техничко.

Родитељи и просвјетари надају се да би нове учионица могле бити спремне већ од сљедеће школске године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана