Samački hotel nagriza vrijeme

Vesna Popović
Samački hotel nagriza vrijeme

Banjaluka - Otkako je zatvoren u novembru prošle godine, AD "Samački smještaj", popularno nazvan Samački hotel, prepušten je zubu vremena, a njegova dalja sudbina je neizvjesna.

-  Objekat odavno ne služi svojoj namjeni zbog dugogodišnjeg neodržavanja ili lošeg poslovanja, ali i prvenstveno zbog činjenice da je smanjena zainteresovanost korisnika za samački smještaj kakav je ranije bio popularan - objasnio je jedan od većih akcionara "Samačkog smještaja" Borko Đurić.

Prema njegovim riječima, da bi se smanjilo dalje propadanje objekta, na poslovima održavanja zgrade i dalje radi određeni broj radnika.

- Firma i dalje postoji, a mi kao veliki akcionari vodimo računa da obezbijedimo plate radnicima koji su tu zaposleni - dodao je Đurić.

Dodaje da je objekat koncipiran kao samački smještaj za zaposlene te da može služiti i dalje u tu svrhu, ali da uz značajnija ulaganja i uređenje može da posluži za smještaj starih lica ili studenata.

- Sve su opcije u igri, ali objekat zahtijeva značajna ulaganja da bi bila omogućena eventualna promjena namjene. Pitanje je da li se mi možemo baviti nekom od tih djelatnosti, s obzirom na to da zahtijeva angažman većeg broja lica - rekao je Đurić.

On dodaje da do sada nisu imali ponuda za prodaju Samačkog hotela, ali ni ovakvu mogućnost ne odbacuju.

- Postavlja se pitanje da li u ovakvom stanju možemo govoriti o prodaji, jer ne znamo šta bi bilo sa ljudima koji trenutno ovdje rade. Ne želimo da ugrozimo ničiju sudbinu u ovako kriznom vremenu, a najmanje osam radnika koji su ovdje angažovani - rekao je Đurić.

Prema njegovim riječima, nikome nije u interesu da objekat dalje propada jer, iako je zatvoren, rukovodstvo ima tekuće troškove koji se tiču održavanja građevine, takse i obaveze prema radnicima i državi, komunalije…

Studentski smještaj

Komentarišući nagađanja od prije dvije godine, u kojima je bilo govora da bi se ovaj objekat mogao koristiti u svrhe smještaja studenata u saradnji sa Vladom RS, Đurić naglašava da konkretnih razgovora o toj temi nije bilo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana