Самачки хотел нагриза вријеме

Весна Поповић
Самачки хотел нагриза вријеме

Бањалука - Откако је затворен у новембру прошле године, АД "Самачки смјештај", популарно назван Самачки хотел, препуштен је зубу времена, а његова даља судбина је неизвјесна.

-  Објекат одавно не служи својој намјени због дугогодишњег неодржавања или лошег пословања, али и првенствено због чињенице да је смањена заинтересованост корисника за самачки смјештај какав је раније био популаран - објаснио је један од већих акционара "Самачког смјештаја" Борко Ђурић.

Према његовим ријечима, да би се смањило даље пропадање објекта, на пословима одржавања зграде и даље ради одређени број радника.

- Фирма и даље постоји, а ми као велики акционари водимо рачуна да обезбиједимо плате радницима који су ту запослени - додао је Ђурић.

Додаје да је објекат конципиран као самачки смјештај за запослене те да може служити и даље у ту сврху, али да уз значајнија улагања и уређење може да послужи за смјештај старих лица или студената.

- Све су опције у игри, али објекат захтијева значајна улагања да би била омогућена евентуална промјена намјене. Питање је да ли се ми можемо бавити неком од тих дјелатности, с обзиром на то да захтијева ангажман већег броја лица - рекао је Ђурић.

Он додаје да до сада нису имали понуда за продају Самачког хотела, али ни овакву могућност не одбацују.

- Поставља се питање да ли у оваквом стању можемо говорити о продаји, јер не знамо шта би било са људима који тренутно овдје раде. Не желимо да угрозимо ничију судбину у овако кризном времену, а најмање осам радника који су овдје ангажовани - рекао је Ђурић.

Према његовим ријечима, никоме није у интересу да објекат даље пропада јер, иако је затворен, руководство има текуће трошкове који се тичу одржавања грађевине, таксе и обавезе према радницима и држави, комуналије…

Студентски смјештај

Коментаришући нагађања од прије двије године, у којима је било говора да би се овај објекат могао користити у сврхе смјештаја студената у сарадњи са Владом РС, Ђурић наглашава да конкретних разговора о тој теми није било.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана