Sa Pobrđa bacaju smeće u komšiluk na Lauš

Danijela Stokanić
Sa Pobrđa bacaju smeće u komšiluk na Lauš

Banjaluka - Nesavjesni mještani ulice Sime Pandurevića iz naselja Pobrđe, uprkos brojnim upozorenjima, odlažu otpad pored trafo-stanice na raskrsnici ulica Vladimira Rolovića i Miloša Matića u naselju Lauš. Zbog toga stanovnici pomenutih ulica, pored svakodnevnog smrada, žive u strahu i od zaraze.

 

Mještani Lauša ističu da u posljednje tri godine viđaju komšije iz ulice Sime Pandurevića kako pored puta kolicima dovoze i odlažu svašta, od kabastog i higijenskog otpada, preko dječijih pelena do uginulih životinja.

Mještanin ulice Miloša Matića Momčilo Vuković kaže da je ogorčen na komšije sa Pobrđa, jer svojim nesavjesnim postupcima ugrožavaju zdravlje drugih ljudi.

- Na mini-deponiji pored trafo-stanice čovjek može da vidi svašta. Radnici "Čistoće" redovno odavde odvoze kamione pune otpada. Tako neki dan nisu ni zamakli za krivinu kada je komšija sa Pobrđa dotjerao dvoje punih kolica otpada i istresao pored  trafo-stanice. I tako to traje posljednje tri godine - požalio se Vuković.

Dodao je da je njihov najveći problem kada dune vjetar pa taj otpad raznese po cijelom naselju.

- U više navrata smo ovaj problem prijavljivali Komunalnoj policiji, ali džaba. Niko nikada nije izašao na teren kako bi skrenuo pažnju nesavjesnim komšijama - naglasio je Vuković.

Dodao je da je ta deponija u ljetnom periodu leglo zmija i ostalih gmizavaca, a tokom cijele godine se okuplja i čopor pasa.

Radnica iz prodavnice, koja od deponije nije udaljena ni dvadeset metara, kaže da od neprijatnog mirisa koji se širi sa deponije ne može ni vrata da otvori.

- To je haos! Nema kome se komšije nisu žalile, ali ne vrijedi - rekla je ona.

Dodala je da čopor pasa, koji dolazi sa deponije, svakodnevno napada prolaznike, od kojih je najviše djece.

Mještani ulice Sime Pandurevića nisu bili raspoloženi da komentarišu optužbe svojih komšija.

- Šta god da se desi kod komšija, krivi smo mi - odgovorila je kratko i mahnula rukom mještanka ove ulice. 

Iz Gradske uprave ističu da je Komunalna policija nedavno izvršila nadzor u ulici Vladimira Rolovića i utvrdila da nesavjesni građani nepropisno odlažu razni otpad.

- Dat je nalog radnicima "Čistoće" da uklone divlju deponiju, što je nakon toga i učinjeno - rekao je portparol Gradske uprave Milenko Šajić.

Voćnjak

Pored deponije na raskrsnici ulica Vladimira Rolovića i Miloša Matića, nesavjesni građani su još prije dvadeset godina napravili divlju deponiju i na zemljištu "Agroprometa", poznatijem kao voćnjak, u naselju Lauš. Mještani kažu da se plaše da očiste ovu deponiju zato što, pored otpada iz domaćinstva, ima i raznog oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana