Са Побрђа бацају смеће у комшилук на Лауш

Данијела Стоканић
Са Побрђа бацају смеће у комшилук на Лауш

Бањалука - Несавјесни мјештани улице Симе Пандуревића из насеља Побрђе, упркос бројним упозорењима, одлажу отпад поред трафо-станице на раскрсници улица Владимира Роловића и Милоша Матића у насељу Лауш. Због тога становници поменутих улица, поред свакодневног смрада, живе у страху и од заразе.

 

Мјештани Лауша истичу да у посљедње три године виђају комшије из улице Симе Пандуревића како поред пута колицима довозе и одлажу свашта, од кабастог и хигијенског отпада, преко дјечијих пелена до угинулих животиња.

Мјештанин улице Милоша Матића Момчило Вуковић каже да је огорчен на комшије са Побрђа, јер својим несавјесним поступцима угрожавају здравље других људи.

- На мини-депонији поред трафо-станице човјек може да види свашта. Радници "Чистоће" редовно одавде одвозе камионе пуне отпада. Тако неки дан нису ни замакли за кривину када је комшија са Побрђа дотјерао двоје пуних колица отпада и истресао поред  трафо-станице. И тако то траје посљедње три године - пожалио се Вуковић.

Додао је да је њихов највећи проблем када дуне вјетар па тај отпад разнесе по цијелом насељу.

- У више наврата смо овај проблем пријављивали Комуналној полицији, али џаба. Нико никада није изашао на терен како би скренуо пажњу несавјесним комшијама - нагласио је Вуковић.

Додао је да је та депонија у љетном периоду легло змија и осталих гмизаваца, а током цијеле године се окупља и чопор паса.

Радница из продавнице, која од депоније није удаљена ни двадесет метара, каже да од непријатног мириса који се шири са депоније не може ни врата да отвори.

- То је хаос! Нема коме се комшије нису жалиле, али не вриједи - рекла је она.

Додала је да чопор паса, који долази са депоније, свакодневно напада пролазнике, од којих је највише дјеце.

Мјештани улице Симе Пандуревића нису били расположени да коментаришу оптужбе својих комшија.

- Шта год да се деси код комшија, криви смо ми - одговорила је кратко и махнула руком мјештанка ове улице. 

Из Градске управе истичу да је Комунална полиција недавно извршила надзор у улици Владимира Роловића и утврдила да несавјесни грађани непрописно одлажу разни отпад.

- Дат је налог радницима "Чистоће" да уклоне дивљу депонију, што је након тога и учињено - рекао је портпарол Градске управе Миленко Шајић.

Воћњак

Поред депоније на раскрсници улица Владимира Роловића и Милоша Матића, несавјесни грађани су још прије двадесет година направили дивљу депонију и на земљишту "Агропромета", познатијем као воћњак, у насељу Лауш. Мјештани кажу да се плаше да очисте ову депонију зато што, поред отпада из домаћинства, има и разног оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана