Са 407 нових у граду 4.700 паркинг мјеста

Срна
Са 407 нових у граду 4.700 паркинг мјеста

Бањалука - Капацитети за паркирање возила у граду су ове године проширени за 407 нових мјеста, тако да возачи тренутно на располагању имају укупно 4.700 мјеста гдје се врши наплата.

Потврдили су то у Одсјеку за саобраћај и додали да је највише нових мјеста оформљено у улици Драгише Васића и Равногорској, 267.

- У улици Тина Ујевића наплата је уведена на 24 мјеста, у Масариковој на 36, а код зграде Медицинске електронике на 80 мјеста - казали су у овом одсјеку.

Истакли су да је и даље остао неријешен дугогодишњи проблем хроничног недостатка мјеста за паркирање код Универзитетског клиничког центра РС на Паприковцу и у кругу Хирургије, Поликлинике те Завода за трансфузијску медицину РС и Службе хитне помоћи.

Према најавама из Градске управе, град је направио пројекат и почео са припремом техничке документације за изградњу додатних паркинг мјеста у кругу УК­Ц РС на Паприковцу, за које ће бити потребан 1,4 милион КМ.

Нису могли прецизирати када ће почети радови, али су рекли да би обезбјеђивање средства за те потребе у наредном периоду требало да буде приоритет.

- У пројекат је осим изградње нових паркинга укључена и санација клизишта које се налази поред хелиодрома и то је разлог због којег ће бити потребно толико новца - рекли су у Градској управи.

В. П.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана