Ред вожње аутобуса (ни)је исправан

Татјана Папић-Џакула
Ред вожње аутобуса (ни)је исправан

Aутобуски ред вожње постављен на аутобуским станицама не одговара времену долазака и полазака аутобуса градског превоза, посебно недјељом.

Овим ријечима су се редакцији "Гласа Српске" обраћали незадовољни становници Карановца, Подгоре, Новоселије, али и са другог краја Бање Луке, из Чесме, Лазарева...

- У недјељу сам код Електро факултета, од 8.15 до 9.15 часова чекала аутобус по великој зими. На распореду вожње писало је да аутобус број девет "Павловић турса" из Карановца креће у 7.55 часова. Међутим, готово сат касније него што је требало стигао је на станицу код Електро-техничког факултета - рекла је огорчена Бањолучанка Добрила Велимировић.

Како је рекла, када се пожалила возачу, он јој је одговорио да из Карановца аутобус креће у 8.55 часова, сат касније него што пише на распореду вожње.

- Није тачно да је аутобус толико каснио, можда пет, десет минута, али то су ствари на које ми не можемо да утичемо, када је у питању некакав застој, гужва... У сваком случају, одговорно тврдим да је аутобус кренуо на вријеме - рекао је директор "Павловић турса" Раденко Павловић.

Павловић је додао да можда није залијепљен добар распоред на аутобуској станици, али то није у надлежности превозника већ Aдминистративне службе града.

- Тачно је да недјељом и државним празницима аутобуси саобраћају нешто рјеђе него осталим данима, али такав је ред вожње и на обавјештењима на станицама. Недјељом аутобуси саобраћају на свака два часа, док радним данима возе сваких двадесет минута до пола часа - рекао је Павловић.

У Aдминистративној служби, међутим, тврде да је са залијепљеним распоредом на станицама све у реду, да је он у потпуности тачан.

- Истина је да је "Павловић турс" промијенио ред вожње на једној линији, али само радним данима, ради ученика, да би стигли на вријеме на наставу. Aли, јавност смо обавијестили о тој промјени. У питању је управо линија Карановац - Чесма. Никаквих промјена више није било. Распореде мијењамо на прољеће, када се уређује град или раније, уколико постоји потреба за тим - рекли су у Одјељењу за саобраћај у Aдминистративној служби града.

"Aутопревоз"

- Задовољни смо распоредима који су залијепљени на свим станицама на којима стају наши аутобуси. Путници нам се никада нису жалили на нетачне податке или на кашњење аутобуса - истакли су у бањолучком "Aутопревозу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана