Нови кров и столарија неопходни у 16 вртића

В. П.
Нови кров и столарија неопходни у 16 вртића

У 16 градских вртића потребна је санација кровова, мокрих чворова, столарије и електроинсталација, док би у 14 објеката требало промијенити опрему и намјештај.

Наводи се то у плану рада Центра за предшколско васпитање и образовање за 2016/2017. годину који је прихватила Скупштина града на посљедњој сједници.

Према информацијама из овог документа, у вртићима "Невен" и "Бамби" потребно је замијенити столарију, а у "Нашој дјеци" осим столарије потребно је уредити и двориште.

- Вртић "Јежева кућица", који је изграђен 1949. године, према налазима санитарне инспекције, у лошем је стању. Потребна је санација објекта, као и дијела који је користило Удружење грађана "Дуга". Нови кров неопходан је и вртићу "Радост", док је у "Срећном дјетињству" слаба изолација - прецизирано је у програму.

Наводи се да би требало довршити објекат "Колибри", чиме би се направило мјесто за осам нових вртићких група, те проширити објекат "Наташа" у Кордунашкој улици и тиме створити мјесто за четири групе.

- Потребно је изградити нове објекте у центру града, гдје на упис чека 200 дјеце, те у Обилићеву и Старчевици, гдје се на чекању налази по 300 дјеце - наведено је у овом програму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана